Categories:

Ik ben nu al vier dagen in Saint- Antoine -de- Ficalba. Ik verblijf een drietal weken bij Ward, die in een oude tempeliershoeve woont.

In die vier dagen is er al heel wat gebeurd.
Gisteren had ik een platte band. Gelukkig kwam Ward me helpen. Hij heeft er een (verroeste) reserveband opgelegd. Het was wel even spannend, om in de regen langs smalle kronkelwegen terug naar beneden te rijden. Het is oké voor korte afstanden, maar echt ideaal is het niet, dus morgen ga ik eens naar de bandencentrale. Ondertussen weet ik dat band ‘pneu’ is.
Verder gaan er nog dingen kapot: de chip van mijn bankkaart werkt niet meer, er zat een grote barst in mijn gitaar, mijn gasvuurtje is kapot..
Ik vind het best wel symbolisch, het lijkt alsof ik afscheid aan het nemen ben van mijn oude leven.

Wat doe ik hier allemaal? Ik help een vrouw (Eve) met het leegmaken van het huis van haar overleden moeder- dagelijks een uurtje of twee. Zo ben ik bezig met mijn handen en oefen ik mijn Frans. Een win-win situatie.
Eve brengt me in contact met allerlei mensen- geëmigreerde Vlamingen, maar ook Fransen, Engelsen…
Ze organiseert speciaal voor mij een verhalenmiddag, komende vrijdag, in een pannenkoekenhuisje te Pujols. Best wel spannend, zo de eerste keer in een andere taal … Maar één ding voel ik: als ik de taal van mijn hart spreek, dan komt het in orde. En ik voel dat de mensen er hier ook écht voor openstaan. Dus ik zal vertellen over het troubadourschap, de beperkingen en mogelijkheden die ik ervaar, en misschien breng ik ook een kort muzikaal sprookje.
Verder zijn er nog mensen die me uitgenodigd hebben om een verhaal te vertellen, maar dat is nog niet zo concreet. Ook wil ik in deze streek nog iets met kinderen doen, rond het thema ‘kracht’, daarvoor ben ik nog contacten aan het leggen.

Grappig detail: bij het woord troubadour denken mensen hier aan de Middeleeuwen, aan mensen in folkloristische kleren die op een luit spelen. Logisch eigenlijk, want zo waren de troubadours in Frankrijk.
Ik zeg er dan bij dat ik een moderne troubadour ben, met dezelfde doelstellingen, maar in een ander kleedje. Daarom is mijn naam ook ‘Troubadour ’21 ‘ – een troubadour in de 21 ste eeuw.

Ann


Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *