Ann

De trekker en verantwoordelijke van project Troubadour21 ben ik, Ann, een 34-jarige vrouw. Hoe zou ik mezelf beschrijven? Avontuurlijk, gevoelig, zacht, volhardend, koppig, menslievend, chaotisch, dromerig. Anderen beschrijven me als speelvogelbegeleider, zeepbelarchitecte, windklokje, bosnimf en zandloper.

Wanneer ik een doel voor ogen heb, is het quasi onmogelijk om het uit m’n hoofd te zetten. Als zevenjarige had ik zo’n doel: ik zou schrijfster worden! Misschien ken je het wel: dromen verdwijnen naar de achtergrond, mensen vertellen dat je niet kan leven van schrijven, dat je een gewone job moet zoeken. Dat deed ik dan ook. In 2009 studeerde ik af als verpleegkundige. Ik heb gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige en opvoeder. Ik heb het graag gedaan, maar kon niet helemaal aarden in de zorgsector. Alles moest heel snel gaan, er was weinig tijd voor de mensen. Ik voelde me een beetje dood vanbinnen. Mijn creatieve kant raakte helemaal ondergesneeuwd en de innerlijke roep om iets te doen met schrijven én mensen, werd steeds luider. Ik wilde zelf iets in de wereld zetten.

Het was geen gemakkelijke weg, maar beetje per beetje begon ik mijn vleugels te spreiden. In 2015 ontwikkelde ik mijn eerste theatervoorstelling. Het was kleinschalig. De reacties waren positief. En ook negatief, eigenlijk:-). Mijn publiek leek wel in twee verdeeld. Ik voel me een pionier, het is heel moeilijk voor mij om iets te ontwikkelen volgens ‘de boekjes’.
Hoe dan ook: ik bleef schrijven, columns, filosofische gedichten. Langzaamaan ontwikkelden er zich verschillende activiteiten: verhaalnamiddagen voor kinderen, verhaalavonden voor volwassenen en het schrijven van teksten op maat. Mijn stem werd beetje per beetje duidelijker.

Typerend voor mijn teksten is de levendige fantasie. Daarom klikt het erg goed met jonge kinderen. Mensen vragen me vaak: ‘ hoe kom je er bij?’ Ik zie verhalen voor me afspelen. Ik heb een voorliefde voor sprookjes en fabels, maar mijn kracht is dat ik me kan inleven in verschillende genres. Ik schrijf ook graag over het gewone, het banale, dat is vaak wat mensen bindt.

In Troubadour’21 kan ik mijn liefde voor woord, verbinding, het spontane en het reizen helemaal kwijt!
Wil je de bus boeken voor een verhalenceremonie of marionettenvoorstelling? Dan kan dit via ann.vandenbossche2@gmail.com
Troubadour’21 staat voor het experimentele en valt onder vzw blauwe saffier. Je kan troubadour’21 dus niet boeken voor jouw commercieel evenement.

Geïnteresseerd in een samenwerking? Stel me jouw vraag, dan brainstormen we even en kijken we wat mogelijk is.

Een beetje geschiedenis over mij in deze krantenartikels….