Categories:

Ondertussen ben ik vier dagen in België.

In dit berichtje wil ik het even hebben waarom ik zelf niet volledig in mijn bus wil leven. Wie weet kan het iemand inspireren

– Mijn bus is niet geïsoleerd , bij zeer koude dagen was er vaak condensatie en had ik last van mijn luchtwegen- dat laatste was het lastigst. Ik had geen verwarming.
Dat zou kunnen opgelost worden als je met je deuren open slaapt. Maar aangezien ik vaak in het wild stond, kon ik niet zomaar mijn deur openzetten.
Mijn slaapzak was in elk geval voldoende warm voor vriestemperaturen.
Het huisje op wielen dat ik zal aanschaffen, zal een deftige verwarming hebben en ik investeer dan ook liever direct in een goede wintervaste caravan.
De caravan zal ik ook niet in het ‘wild’ plaatsen, maar bij projecten. Het is niet mijn bedoeling om dus voortdurend met de caravan te reizen.
– Aansluitend op het tweede: het voortdurend onderweg zijn, vraagt energie. Ik vind het superleuk voor een paar maanden. Maar je moet altijd nadenken naar waar je zal gaan, wat je daar zal doen, waardoor ik vaak weinig energie overhad om creatief te zijn.
De caravan zal dus ergens vast staan, voor een aantal maanden of langer. Dit voor wanneer ik in België ben. OP de plaats(en) dat ik sta, organiseer ik verhaalnamiddagen, wildplukwandelingen, verhaalavonden enzovoort. En help ik waar ik kan.
En op termijn werk ik misschien wel toe naar een vaste plek. Maar nu is het nog niet het moment.
– Op mijn reis moest ik vaak zoeken naar een toilet. Als je in de natuur bent, is dat geen probleem natuurlijk, dan kan je in het bos gaan. Of als je zelf een toiletje hebt. Ik heb een chemisch toilet, maar ik gebruik dat liever niet. Dat is toch heel wat gedoe en ten tweede zit je met niet zo fijne chemicaliën en ten derde moet je dat ook nog ergens kunnen lozen.
Dat is allemaal oké voor een paar maand, maar als je constant onderweg bent, zou ik dat wel lastig vinden.
Nu, in een caravan heb je een beetje hetzelfde probleem. Alleen, daar heb je meestal een cassettetoilet en een apart ruimtetje. Ik moet nog even uitzoeken hoe ik dat doe. Een vaste plaats maakt het wel makkelijk om een improvisair composttoilet op te zetten.

Bovendien: de verplaatsbare caravan zal trouwens ook nog een andere functie krijgen, op de momenten dat ik er niet ben en met mijn bus in het buitenland ben.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *